T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUŞ / MERKEZ - Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

Ara

Okulumuzda Kitap Dostları/Okuyan 7'ler projesi kapsamında her sınıf düzeyine özgü yedişer kitap belirlendi. Takımlarımızı oluşturduk ve bir ay boyunca takımlar belirlenen kitapları okudu. Ay sonunda her takım kendi belirlediği bir zamanda okuma sohbeti gerçekleştirdi. Okudukları kitap hakkındaki düşüncelerini birbirleriyle paylaştı. Bu uygulama öğrencilerin okuma- anlama becerilerinin yanında sosyal becerilerini de geliştirmeyi amaçladı. Öğrencilerin kelime dağarcığını da geliştirdi.

Kas

Kur-an'ı yalnızca anlatmayı değil anlamayı, hadisleri ezberlemekten ziyade yaşatmayı dert edinmiş öğretmenler olarak okulumuzda bir konferans tertip ettik. Muş ili Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU'nun destekleri üzerine okulumuzu ziyaret eden Selimiye Camii İmamı Celil ASLAN'ı öğrencilerimiz ile buluşturduk.

Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve yetkinliğini artırmak üzere düzenlediğimiz bu konferansta öğrencilerimize ilmin ve irfanın önemini anlattık.

Kas

Eylül ayının ilk günlerinde okul öğretmenlerine salgın sonrası psikososyal destek psikoeğitim programı eğitimi verildi. Öğretmenlere öğrencilere bu süreçte nasıl yardımcı olacakları konusunda rehberlik edildi.

Okulun açılmasından sonra öğrencilerin pandemiden etkilenme seviyeleri öğrenilmeye çalışıldı. Uzaktan eğitime geçilen süre zarfında ailesinden ve ya yakın çevresinden kayıp yaşayan öğrenciler belirlendi.

Yapılan araştırmada bazı öğrencilerin yaşı ilerlemiş olan aile büyüklerinin korona virüsten dolayı hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Öğrencilerin bu kayıplardan dolayı üzgün olduğu görüldü.

Tüm öğrencilerimize bakanlığın yapılandırdığı 8 oturumluk salgın sonrası psikososyal destek psikoeğitim programı uygulandı. Öğrencilerden etkilenme düzeyi yüksek olanlar okul psikolojik danışmanına yönlendirildi. Öğrencilere bu süreci sağlıklı bir şeklde atlatmaları için gerekli destek verildi.

Kas

Okullarda yüz yüze eğitim kararı alınmasıyla beraber öğrencilerimiz yeni eğitim yılına hızlı bir giriş yaptı. Bir önceki yıl pandemi nedeni ile az sayıda yapılan deneme sınavları bu yıl yüz yüze eğitimle yapılmaya başladı.

Henüz öğretimin ilk ayında olmamıza rağmen öğrencilerin önceki yıllarda ki kazanım eksiklerini ve yeni yılda ki kazanımlarını ölçecek pek çok seviye tespit sınavı yapıldı.

Bu denemeler ile öğrencilerin LGS'ye hazırlanmalarına yardımcı olunmuş kazanım eksikleri gösterilmiş ve öğrencilerde LGS' ye hazırlık sürecinin yoğun çaba istediği bilinci oluşturulmaya başlandı.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının 7. Ve 8. Sınıflara yaptığı Kazanım Değerlendirme Uygulamaları Sınavları yapılıp öğrencilerin bir önceki yıla ait kazanım eksiklikleri belirlenmeye çalışıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün paylaştı ekim kasım ayları örnek soruları öğrencilerle paylaşıldı.

Kas

Okulumuzda Sınıf ve Koridor panolarımızı Ayet, Hadis vb. etkinliklerle donatmaya devam ediyoruz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin yaptığı çalışmalar ile okulumuzun panoları çeşitli etkinlikler ile donatılıyor. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecektir.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda sportif sanatsal ve kültürel alanlarda etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsam resim, müzik ve beden eğitimi alanları bazında birçok etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu etkinlikler sayesinde hem bu derslerde hem de diğer branşlardaki derslerinde daha motive olmuş bir şekilde öğrenimlerine devam etmektedirler.

Ağu

Okulumuzda bulunan Anasınıfımızın duvarları boyanarak yenilenmiştir. Eğitim öğretime hazır hale getirilen sınıfımızda duvar süslemeleri öğretmen bilgisayarı mevcuttur. 

Haz

Okulumuzda öğrencilerin peygamberimizin hayatını ve hadislerini daha iyi öğrenmeleri, hadislerin daha akılda kalıcı olması ve hadisleri özümseyip davranışlarına yansıtmaları için öğrencilerin dikkatini çeken düşünmelerini gerektiren '' Hadisleri Resfebe yöntemi ile öğrenmeye var mısınız? '' panosu oluşturuldu. Öğrencilerin ayet, hadis ve dini sözleri öğrenmeleri İslami anlayış ve dini değerleri özümsemeleri için tüm sınıf kapılarına dini söz ve desenler barındıran kapı giydirmeleri yapıştırıldı.  

Öğrencilerin matematik korkusunu yenmeleri, matematiği benimsemeleri ve matematik dersini öğrenmelerinde yardımcı olması için matematik formül, denklem ve şekillerin yer aldığı merdiven giydirmeleri merdivenlere yapıştırıldı.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin motivasyonunu artırmak canlı derslere katılımını sağlamak için köy ve ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Velilerden öğrencilerin canlı derslere katılımını sağlanması ve gerekli altyapının oluşturulması istendi. İmkânı olmayan öğrencilerin okulda bulunan EBA destek noktasından yararlanabilecekleri söylendi. Bu ziyaretlerde öğrencilere denemeler ve mili eğitim bakanlığının yayınladığı örnek sorular dağıtıldı. Öğrencilerden canlı dersleri takip etmeleri istendi. Öğrencilerin Covid-19'dan korunmaları için panolar hazırlandı.

Okulda yılsonu artan kâğıt israfını ve kullanılmayan kâğıtların çöpe atılmasını engellemek ve geri dönüşüme kazandırmak için okulda geri dönüşüm kutusu oluşturuldu ve geri toplama kampanyası başlatıldı.

Ock

Uzaktan eğitim sürecinde okulumuzda açılan eba destek sınıfının açılışını yapmak üzere Milli Eğitim Bakanı danışmanı Sayın Turgay ÖNTAŞ ve il milli eğitim müdürü sayın Enver KIVANÇ Bey ile birlikte okulumuzu ziyaret ederek ülkemizin dört bir köşesinden uzaktan eğitim tecrübelerini okulumuz öğretmenleri ile paylaştı.

               Ayrıca Aralık ayında il Milli Eğitim Müdürü Sayın Enver KIVANÇ okulumuzu ziyaret ederek bu ziyarette uzaktan eğitim sürecini takip edilmiş öğrencilere özel olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AR-GE birimi tarafından hazırlanmış sorular ve okuma kitabı dağıtıldı. Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere nasıl daha fazla yardımcı olabileceğimiz konusunda fikirler yürütüldü.

               Okulumuzda öğretmenler arasında dayanışmayı artırmak ve öğrencilerin kitap okumalarını özendirmek için okulda kitap okuma etkinliği yapıldı. Öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığının önerdiği, Finlandiya eğitim sistemini anlatan Grigori PETROV'un Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı hediye edildi.

               Öğretmenlerimizin bilgisini artırmak TÜBİTAK çalışmaları ve bilimsel gelişmeleri somutlaştırmak için okula dron getirildi çalışma sistemi hakkında öğretmenlere bilgi verildi.

Pandemi sürecinde öğretmenlerin işbirliğini,  birlikte zaman geçirmelerini ve arkadaşlık ilişkilerini artırmak için zoom üzerinden okulumuz müzik öğretmeni tarafından müzik şöleni verildi.

               Öğretmenlere etkili liderlik, sınıf yönetimi ve uzaktan eğitimi planlama ve yönetme seminerleri verildi.

               Öğretmenler arası dayanışmayı, samimiyeti ve ilişkileri artırmak uzaktan eğitim sürecinde okul iklimine olumlu bir hava katmak için öğretenler evlerinde kendi elleriyle yaptıkları yöresel  yemekleri okula getirerek hep birlikte sohbetler eşliğinde kaynaştırma ve işbirliği sağlandı.

               Okulumuzda tüm okul koridorlarında mevcut olan panolar tüm öğretmenlerimizin işbirliği içinde ilgili görsel materyallerle dolduruldu.