Şbt

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ programı 2022 Yılı Okul Akreditasyonu Okul Eğitimi Programı kapsamında, 3-11 Şubat tarihleri arasında Rehber Öğretmenimiz Celal BİTİN,  Hollanda'nın Amsterdam kentinde koçluk eğitimi, bireysel farklılıklar ve akran zorbalığı alanlarında kursa katılmıştır.

Şbt

Okulumuzdaki devamsız öğrencilerimizi kazanabilmek için bir yola çıktık. Öğretmenlerimiz köy köy gezerek velilerimizi ve öğrencilerimizi ikna ettiler. Öğrencilerimiz tekrardan sıralarına kavuştular. '' Küçükken en büyük şans iyi bir öğretmene rastlamaktır.'' diyoruz ve çocuklarımızın şansı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Haz

Muş Belediye Başkanı Sayın Feyat ASYA bugün okulumuzu ziyaret ederek, öğretmenlerimizle sohbet etti. Sonrasında Konuşan Müze projemizi de gezerek memnuniyetlerini iletti.

May

Okulumuz öğretmenlerine Okul Müdürü Muhterem Özden tarafından meslek etiği, öğretmenlik meslek değerleri ve öğretmenliğin kutsallığı hakkında seminer verildi. Seminerde öğrencilerimizin eğitim hayatlarında yaşadığı olumsuzluklar dile getirilip öğrencilere yardımcı olmak için neler yapılacağı konusunda bilgi verdi.

May

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARINDA BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN MİSAFİRLERİMİZE, PROJELERDE EMEĞİ GEÇEN İDARECİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

May

Okul merdiven ve koridorlarına ingilizce ve Arapça çeşitli etkinliklere yer verildi. Bu dillerde özgün söz ve ifadeler öğrenciler ile birlikte hazırlanıp gerekli yerlere asıldı.

May

Öğrencilerimizin toplumsal sorunlara duyarlı olması ve çevre doğa sevgisini kazanması amacıyla kuş barınakları yapıldı. Okul bahçesinde yer alan bu barınakları güzel bir şekilde boyanıp tasarlanmış olup ağaçlara büyük bir titizlikle öğrencilerimiz ile birlikte yerleştirildi.

May

Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının artırmak için okulumuzda her gün bir saat kitap okuma saati uygulamaktayız.Her sınıfımız için sınıf kitaplığı oluşturduk.Okulumuz kütüphanesinde derslerinde öğretmenlerimiz öğrencileri ile kitap okuma saati yapmaktadır. Kütüphanemizdeki kitaplardan öğrencilerimiz yararlanmaktadır.

Nis

Nesiller arası kültürel kopukluğun giderilmesi ve nesiller arası kültürel kaynaşmanın sağlanması için dini ve tarihi mekanların ziyareti yapılmıştır. Geçmiş, yaşanmış olduğundan önceki zamanlardaki insanların tecrübelerine, geride bıraktıkları hatıralara dayanarak yapılan analizler ve mevcut kalıntılar yoluyla ulaşılabilir. Tarihimizin en yakın kaynaklarının anılarını kaybetmemek önemlidir. Öğrencilere tarih bilincini aşılamak, milli ve manevi değerleri benimsetmek için farkındalık yaratmak için muş merkez ulu camiye gezi yapılmıştır.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye genelinde bütün okullarda saat 11:30'da aynı anda sirenlerin çalması ile deprem tatbikatı yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta öğrencilere deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildi. Çalan sirenlerin ardından öğrenciler ilk olarak "Çök-Kapan-Tutun" yöntemini uygulayarak sarsıntıların geçmesini beklediler, Deprem sonrası öğrenciler kendilerine gösterildiği şekilde okulu terk ederek, toplanma alanında bir araya geldi

Mrt

Okulumuzda yöremize ait maniler müzik eşliğinde okundu. Geleneklerimizi yaşatmak ve kültürel mirasımızı kuşaklara aktarmak adına mani atışması etkinliğini gerçekleştirildi

Mrt

Okulumuz pansiyonunda baza sistemine geçildi, odalar parke ve halıfleks ile donatıldı

Mrt

Okul Müdürü ve öğretmenler, yeni atanan İl Müftüsüne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Mrt

Okulumuzda geçmişten bugüne kadar gelen yöresel oyunları öğrencilerimiz başarıyla oynadı

Mrt

Okulumuzda Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı.