Şbt

Okulumuz ERDEM PROJESİ kapsamında KONUŞAN MÜZE projemizin yaşlılarla olan farklı dillerdeki sohbetleri devam etmektedir.

Şbt

Okul Aile işbirliği kapsamında öğrencilerimizin eğitimlerinin daha iyi olması adına gerçekleştirdiğimiz veli toplantısı ile velilerimizle birlikte daha sağlıklı bir yol haritası oluşturuyoruz.

Şbt

Fen ve Teknoloji öğretmenlerimizin, öğrencilere yaptırdığı etkinlikler devam etmektedir. Bu etkinliklere ait görsellerimiz ektedir.

Şbt

Okulumuzda Şubat ayı etkinlikleri kapsamında sınıflarımızda sanatsal faaliyetlerin sergileneceği panolar ve köşeler oluşturuldu.Çizgi,logo,slogan çalışmaları ve dünyaca ünlü ressamların röprodüksiyon çalışmaları panolarda sergilendi.Öğrencilerin üç boyutlu ve mimari tasarımları oluşturulan köşelerde sergilenmek üzere çalışmaları devam etmektedir.

Şbt

Okulumuzda öğrencilerimiz Teknoloji Okuryazarlığı kapsamında tüm teknolojik alet ve araçları ders ve ders dışı etkinliklerde etkin bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Web araçları ve Dijital Platformlar,  derslerin desteklenmesine ve derslerin daha verimli olmasına katkıda bulunuyor. Teknoloji çağında, teknolojik alet ve platformları derslere entegre ederek daha verimli sonuçlar alıyoruz.

Şbt

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öğrencilerimizle birlikte coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Eğitim Öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Sosyal Külütürel ve Toplum hizmeti çalışmalarında Akran Eğitiminin önemini uygulamaya devam ediyoruz. Okulumuzda bu yönde tüm etkinliklerde Akran Eğitimi uygulanarak öğrencilerimizin problemler karşısında daha özverili olması sağlanıyor.

Şbt

Okulumuzda öğrencilerimize belirli aralıklarla deneme sınavları yapmaya devam ediyoruz. Bu deneme sınavları sayesinde öğrencilerimizin eksik veya yetersiz oldukları konuları belirleyerek telafi programları ile bu eksikleri tamamlıyoruz.

Şbt

İmam hatip ortaokulu olarak öğrencilerimizle imkanlarımız ölçüsünde sabah namazlarında buluşmaya devam ediyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Meslek dersi hocalarımızın planlaması dahilinde haftanın ayet ve  hadisleri okulumuz sınıflarında akıllı tahtalar vasıtasıyla öğrencilerimize sunuldu. Öğrencilerimizin okudukları ayet ve hadisleri yorumlaması ve günlük hayata nasıl aktarabileceğimizin hoş sohbetleri ile faaliyetimizi tamamladık.

Ock

40 Hadis; Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)'nın insanların bilerek veya farkında olmadan çeşitli hatalara sürüklenmesini ve yanlış işlere bulaşıp kötü amel işlemesini önlemek maksadıyla ağzından döküldüğü ışık tutan sözlerinden ibarettir.

Okulumuz Tv' da video sunu şeklinde yayınlanan kırk hadisler ile öğrencilerimizin hayatına Peygamberimiz' in sözleriyle ışık tutulmak istenmiştir.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ERDEM PROJESİ kapsamında okulumuza ait olan KONUŞAN MÜZE projemizin açılışını İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Enver KIVANÇ ve okulumuz idareci ve öğretmenleri ile beraber açılışını gerçekleştirdik. Altı aylık bir süre olan projemizin uygulama çalışmaları devam etmektedir.

Ock

Okulumuzda Enerji Verimliliği Haftası yapılan çeşitli ve faydalı etkinliklerle öğrencilerimize aktarıldı.

Ock

Okulumuzda öğrenci tanıma çalışmaları yapıldı. Öğrencilere öğrenci bilgi formu uygulandı. Bazı sınıflarda sınıf içi ilişkileri belirlemek için sosyogram uygulandı. Okulun ilk haftası  beşinci sınıf öğrencilerine sağlık, pandemiden etkilenme düzeyleri ve akademik düzeylerini öğrenmek için genel taramalar yapıldı.

Yapılan tanıma çalışmalarından öğrencilerin genel bilgileri, yardıma muhtaç öğrenciler, risk altında olan öğrenciler ve sağlık durumları hakkında bilgiler elde edildi.

Ock

Okulumuzda öğrencilere meslekleri tanıtmak ve motivasyonlarını artırmak için okula diyanete bağlı bir imam ve jandarmada görevli komutanlar davet edilmiştir.

Camii vaizi Celil ASLAN öğrencilere imamlık mesleğini, alınması gereken eğitimi, meslek şartlarını ve mesleğinin güzelliklerini öğrencilere aktardı.

Okulumuzu ziyaret jandarma trafik şube görevlileri de askerlik mesleğinin ülke için önemini, çalışma şartlarını, asker olma süreçlerini ve yaşadıkları bazı tecrübeleri öğrenciler ile paylaştı.